Toernooien

Voor het overzicht en de inschrijving van toernooien dit jaar in de regio Den Haag en individuele toernooien, zie de: Toernooikalender regio Den Haag.

Toernooi winnaars Never Out Houtrust 2019

speler toernooi klasse
Gijs Paping Welgelegen Voorjaar Open HE-8
Laura Middelhoven Welgelegen Voorjaar Open GD-7 35+
Gijs Paping Thor de Bataaf Open HE-8
Diego Wille Leeuwenbergh Open HE-7
Laura Middelhoven Leeuwenbergh Open GD-7 35+
Rene Luijten Houtrust Open HE-6
Diego Wille Houtrust Open HE-7
Hester v/d Sprong Houtrust Open DE-8
Michel Dagniaux & Mark Kloosterziel Houtrust Open HD-5
Eduard Nagel & Vincent Nagel Houtrust Open HD-7
Vincent Melotte & Evert Pommer Houtrust Open HD-8
Joanneke Haks Houtrust Open DD-4
Yvette Bakker Houtrust Open DD-6
Sanne Boschman Houtrust Open DD-8
Harld Terpstra & Anja Zantinge Houtrust Open GD-6

 

Foto: Houtrust open 2016

Winter oliebollentoernooi

Aan het begin van het nieuwe jaar vindt op zaterdagmiddag het jaarlijkse oliebollentoernooi plaats met aansluitend de nieuwjaarsreceptie. Er worden op deze middag dubbels gespeeld waarbij rekening wordt gehouden met speelsterkte maar waarbij het bovenal om de gezelligheid gaat. Tevoren inschrijven is niet nodig en inloop is ook tussentijds mogelijk. Wanneer de banen in deze periode niet bespeelbaar zijn, vindt wel de nieuwjaarsreceptie plaats, maar niet het toernooi.

Bratwurst und Schnapstoernooi

Dit toernooi vindt in Duitse sfeer plaats. Het begint om 7 uur en er worden alleen dubbelpartijen gespeeld. Tussen de wedstrijden door kunnen de deelnemers zich laven aan overheerlijke broodjes Bratwurst met zuurkool en verschillende (Duitse) biertjes. Ook is er een shotjesbar. De muziek wordt verzorgd door DJ Groovie.

Voorjaar openingstoernooi

Aan het begin van het officiële tennisseizoen (eind maart) vindt ieder jaar op zaterdagmiddag het Voorjaarstoernooi plaats. Het seizoen wordt dan gestart met gezellige, sportieve dubbels.

Kruiken toernooi

Het alom geroemde kruikentoernooi is het hoogtepunt van het jaar. Bij dit dubbeltoernooi wordt gestreden om de begeerde wijnkruiken. De gezelligheid staat hierbij hoog in het vaandel. Ieder jaar wordt hier dan ook naar uitgekeken. Het kruikentoernooi vindt plaats op de eerste zaterdag in augustus.

Pannenkoeken Toernooi  (inschrijven)

Dit is een weekenddag in de zomer waarbij kinderen met elkaar wedstrijden spelen en tussendoor worden getrakteerd op heerlijke pannenkoeken.

Kanonnen Toernooi   (inschrijven)

Dit is een weekenddag in de zomer waarbij de kinderen de strijd aanbinden met ballenkanonnen op de tennisbaan. Zij moeten dan allerlei oefeningen doen en er wordt bijgehouden hoe goed die spelletjes worden gedaan. We strijden dan om de kanonskogel.

Ouder – Kind Toernooi   (inschrijven)

Op een zondag halverwege juli organiseerden we het jaarlijkse (groot)ouder /(klein)kind toernooi, bedoelt voor de jeugd t/m 17 jaar samen met hun ouder of grootouder.

Najaar snerttoernooi

Aan het einde van het seizoen (half oktober) is het jaarlijkse Snerttoernooi, ook op de zaterdagmiddag en ook hier worden dubbels gespeeld. Wanneer de banen bespeelbaar blijven, is het uiteraard mogelijk om in de periode na dit toernooi buiten te blijven tennissen.