Onderhoud kleding

Bedankt voor je bestelling van onze clubkleding! Om ervoor te zorgen dat je nieuwe bedrukte textiel zo lang mogelijk mooi blijft, hebben we enkele essentiële was- en onderhoudstips voor je opgesteld. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je slijtage & vervaging voorkomen en de levensduur van je sportkleding verlengen.

We wensen je namens het bestuur veel plezier toe met de kleding!

Was altijd op lage temperatuur & binnenstebuiten

Was je bedrukte kleding altijd op een lage temperatuur. Je kunt de kleding op 40°C wassen, maar bij voorkeur op 30°C. Dit helpt de kleuren fris en helder te houden. Let op: Gebruik géén wasverzachter.

Draai je bedrukte kleding binnenstebuiten voordat je het in de wasmachine doet. Dit beschermt de bedrukking tegen wrijving en direct contact met andere kledingstukken.

Stop je sportkleding niet in de droger

Vermijd het gebruik van een droger. De intense hitte kan de bedrukking beschadigen en vervormen. Dit is overigens niet alleen beter voor bedrukte kleding, ook voor onbedrukte kleding. Laat je kleding liever natuurlijk drogen, en houd de bedrukking weg van direct zonlicht. Hang je bedrukte kleding dus gewoon aan de waslijn.

Strijk niet over de bedrukte delen heen

Als je moet strijken, doe dit dan nooit direct over de bedrukte delen zoals jouw logo of tekst. Gebruik een lage temperatuur en strijk indien mogelijk de kleding binnenstebuiten en pas óók dan alsnog op voor de bedrukte delen.