Het archief van nieuwsberichten

Family and Friends toernooi op 27 november

Vanwege de nieuwe corona maatregelen gaat dit toernooi niet door.

Op zaterdagmiddag 27 november organiseren we de tweede editie van het Family and Friends toernooi: lekker ballen met je vrienden of ‘slaande’ ruzie met je familie op de baan. Elke Houtruster kan zich inschrijven met een vriend(in) of familielid. Dit mag uiteraard ook een Houtruster zijn. De kosten zijn € 5 p.p. Van 12.30 – 13.00 uur is de ontvangst met warme chocomel en slagroom. Daarna volgen 4 speelrondes van 50 minuten. Ter afsluiting is er van 17.00 – 18.00 uur een borrel en daarna eten op eigen initiatief. Van de 4 speelrondes speelt elk koppel er 3. Speel je een ronde niet dan kun je een drankje nemen of een potje tafeltennissen.

Corona maatregelen sterk versoepeld

Vanaf zaterdag 26 juni is het paviljoen op maandag t/m vrijdag weer open van 9.00 tot 23.00 uur, zowel op het terras als binnen. Ook zijn toeschouwers weer toegestaan op het park. Wel geldt nog steeds de 1,5 meter afstand regel. Vanaf 1 juli geldt er voor kleine plastic flessen statiegeld. Hiervoor zullen aparte inzamelbakken beschikbaar komen. Betalen blijft alleen mogelijk met een pinpas en er worden geen bonnen meer gemaakt. Ten slotte is het tennispark vanaf 1 juli 2021 geheel rookvrij.

Frank van Overeem overleden

Op 11 juni 2021 is ons (oud) lid Frank van Overeem overleden. Hij was een bekende in de volleybal wereld en hij heeft vooral het beachvolleybal in Nederland op de kaart gezet. Als mede oprichter van Lindobeach heeft hij samen met onze stichting het beach court gebeuren op ons tennispark opgezet en heeft dit met zijn dochter Annely verder ontwikkeld. Wij delen in het verdriet en wensen zijn familie veel sterkte bij de verwerking van dit verlies. Hier kunt u de rouwkaart inzien.

Nu ook dubbelen met de clubladder

Vanaf 31 mei 2021 starten we met een nieuwe clubladder voor dubbels: dames, heren en gemengd door elkaar. Om te voorkomen dat het te druk wordt op het tennispark door deze extra ladder doen we dit op proef tot september dit jaar. Dus schrijf je nu snel in met je partner op de clubladder app van Never Out Houtrust. Zie ook onze pagina over de clubladder.

Dubbelen weer mogelijk vanaf 16 maart

Vanaf dinsdag 16 maart mogen we weer dubbelen (90 min). Singelen blijft natuurlijk mogelijk (60 min). Boek zoveel mogelijk aaneengesloten of laat minimaal een uur ertussen. De indeelmiddag/avond zal weer in de vorm van dubbels plaatsvinden met 3 rondes. van 16.00–17.30 uur, van 17.30–19.00 uur of van 19.00–20.30 uur. Geef je op via houtrust@neverout.nl of met een sms of WhatsApp naar Jos.

Banen na groot onderhoud vanaf 27 februari weer bespeelbaar

De tennisbanen zijn na groot onderhoud vanaf zaterdag 27 februari weer bespeelbaar. De banen 1,2 en 7 zijn door de vereniging zelf gedaan en de banen 3-6 en 8 door een onderhoudsbedrijf. Bij baan 8 is het net meer naar het midden verplaatst. Dit kan wat langer duren. De banen zijn vanaf 27 februari weer via de Club app te reserveren. De indeelmiddag/avond start weer op dinsdag 2 maart, waarbij in 5 rondes van een half uur vanaf 15.30 uur wordt ingedeeld. Wel aanmelden via email (houtrust@neverout.nl) of per telefoon bij Jos en aangeven voor welke ronde(n) je wilt spelen.

Tennispark vanaf 15 februari voorlopig gesloten

Het is zover. Het al langer gepland groot onderhoud kan binnenkort plaatsvinden. Daarom zal het tennispark voorlopig gesloten zijn. Daarvoor was een langere vorstperiode nodig, dus nu kunnen we gelukkig aan de slag! We zullen de leden informeren als tennissen weer mogelijk is. Dit kan enkele weken duren, dus zoek voorlopig op een andere manier je beweging!

Banen bij winterweer

Op banen die bevroren zijn kan gewoon worden gespeeld, maar bij opdooi (de banen gaan dan glimmen en worden nat) moeten de banen onmiddellijk worden verlaten. Anders kan er grote schade aan de banen ontstaan. Dit jaar hopen we weer onderhoud aan de banen te kunnen uitvoeren. Daarom zullen na een vorstperiode de banen 1, 2, 7 en 8 worden gesloten.

Gevolgen nieuwe corona maatregelen

Voorlopige gevolgen van de nieuwe Corona maatregelen voor ons park:

  • De kantine is gesloten, de toiletten blijven toegankelijk.
  • Tennissen is alleen mogelijk via online reserveren met de KNLTB club app.
  • Maandag t/m vrijdag tot 22.00 uur, zaterdag tot 19.00 uur, zondag tot 17.00 uur.
  • Indelen op dinsdagavond: shift 1 (19.00 - 20.30 uur) en shift 2 (20.30 -22.00 uur).
  • Introducee blijft mogelijk op beperkte tijden, je ontvangt hiervoor een Tikkie.
  • Kom alleen naar het park om te tennissen, kijken is niet toegestaan.

 

Meer informatie is te vinden op de Knltb site. Voor de 2 weken extra maatregelen in november, zie Verzwaring.

Dubbelen nu ook mogelijk

Met ingang van vrijdag 22 mei is dubbelen weer mogelijk. Je kunt met 4 personen voor 90 minuten reserveren. Voor single blijft het 60 minuten. Overige voorwaarden hetzelfde dus clubhuis/terras gesloten; altijd vooraf online reserveren, maximaal 1 x per dag en maximaal 4 keer per week, maximaal 10 minuten voor aanvang op park en na spelen meteen weer weg.

Tennissen onder voorwaarden weer mogelijk vanaf 11 mei

Vanaf maandag 11 mei is het mogelijk voor leden weer te tennissen, alleen singles voorlopig. Het is verplicht vooraf online een baan te reserveren met de KNLTB Clubapp (te downloaden via App Store of Play Store). Het park is geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur en op zondag van 9.00 tot 17.00 uur. Het clubhuis, de kleedkamers en het terras zijn gesloten, de wc is alleen open voor noodgevallen. Je kunt maximaal 10 minuten voor je reservering komen en na het spelen verlaat je het park meteen weer. Toeschouwers op of langs de baan zijn niet toegestaan. Incidentele baanhuur en introducees zijn voorlopig niet mogelijk.De regels zijn per mail gestuurd en hangen op het park. Lees deze goed. Volg ook het nieuws in de KNLTB Clubapp. Veel plezier!

Tennispark Houtrust t/m 28 april gesloten

Het kabinet heeft het besluit genomen dat alle sportclubs dicht moeten in verband met het coronavirus. De KNLTB heeft vervolgens alle tennisverenigingen opgeroepen om al haar activiteiten te staken en de tennisparken en clubhuizen te sluiten tot en met genoemde datum. Never Out Houtrust sluit zich hierbij en wij hebben dan ook besloten om het park per direct tot genoemde datum te sluiten. Dit geldt zowel voor het paviljoen als voor de banen.

Corona maatregelen

Wij als vereniging sluiten ons aan bij het landelijk beleid van de sportbonden. Zie de site van de KNLTB, www.knltb.nl/nieuws. Wanneer je je op ons park bevindt vragen we je nadrukkelijk om de richtlijnen, zoals door het RIVM afgekondigd, in acht te nemen. In aanvulling hierop hebben wij de volgende concrete maatregelen tot en met 31 maart 2020 getroffen:
- Ben je verkouden, moet je hoesten kom dan NIET naar het tennispark;
- De indeelavond op dinsdag gaat tot en met 31 maart NIET door;
- Het voorjaarstoernooi/open dag van 21 maart gaan NIET door;
- De lessen van Jan de Rook gaan voorlopig WEL door;
- Vrijspelen is WEL mogelijk en de ladderwedstrijden gaan ook door;
- Er kan ALLEEN met pin worden betaald en er worden GEEN nootjes verstrekt;
- Het paviljoen blijft op de reguliere tijden geopend.

Bratwurst und Schnapstoernooi 2020

Ook dit jaar is het inmiddels roemruchte Bratwurst und schnapstoernooi zuruck, en wel op vrijdag 21 februari vanaf 19.00 uur. Je kunt je als individu via toernooi.nl opgeven. Doe dit vóór 16 februari. Wij zorgen voor een leuke indeling met wisselende dubbelpartners. Tussen de rondes kun je je te goed doen aan bratwurst en schnaps. Uiteraard kun je na afloop een dansje wagen. Dit alles voor een luttel bedrag van 7,50. Ook niet Houtrust leden zijn van harte welkom. Schrijf je snel in via toernooi.nl, want het aantal plaatsen is beperkt! Voor diegene in de meest originele "Bierfest" outfit hebben we een mooie prijs.

Met korting op 7/8 feb naar de Fed Cup in Den Haag

Het NL Fed Cupteam speelt op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari tegen Wit-Rusland op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De winnaar van deze ontmoeting plaatst zich voor de eerste editie van de Fed Cup Finals, dat van 14 – 19 april in Boedapest plaatsvindt. De selectie voor het NL Fed Cupteam bestaat uit Bertens, Rus, Kerkhove, De Vroome en Schuurs. Never Out Houtrust is partner van de Fed Cup. Dat betekent dat je met korting tickets kan bestellen. In de week voorafgaand aan de Fed Cup worden voor maximaal 20 deelnemers per clinic diverse clinics op de officiële wedstrijdbaan georganiseerd. Zie voor korting en deelname het ledenbericht van 15 januari dat per email is verzonden.

Friends and Family toernooi

op zaterdag 1 februari 2020 vindt het Friends and Family toernooi plaats. Lekke(r) ballen met je vrienden of ‘slaande’ ruzie met je familie op de baan. Maar hoe dan ook: veel (tennis) plezier onder genot van een drankje, hapje en hopelijk een vervroegd voorjaarszonnetje. Aanvang: 13 uur. Opgeven kan via de lijst op de bar in ons paviljoen of via een email naar tchoutrust@hotmail.com.

Zaterdag 4 januari: nieuwjaarsreceptie en oliebollentoernooi

Op zaterdag 4 januari wensen we elkaar met oliebollen en champagne een mooi en succesvol tennisseizoen toe. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom op onze nieuwjaarsreceptie op ons paviljoen op tennispark Houtrust. Om 16.30 wordt geproost op het nieuwe tennisjaaruur. Daaraf voorafgaand is om 13.00 uur bij goede weersomstandigheden ons traditionele oliebollentoernooi. Dit vindt plaats op basis van kaarttrekken. Wij hopen op een hoge opkomst.

Dinsdag 19 november: ALV

De Algemede Leden Vergadering zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 19 november in ons paviljoen op tennispark Houtrust. Op de agenda staan onder meer diverse jaarverslagen, komende activiteiten en bestuursverkiezing van de vereniging en de staat van de stichting en het park. Aanvang: 20.30 uur.

Rob Mooij plotseling overleden

Geheel onverwacht is op 24 oktober Rob Mooij overleden. Rob was een geliefd en actief lid van onze vereniging. Wij zullen hem zeer missen. Wij wensen Varsha en zijn gezin veel sterkte om dit onverwachte verlies te dragen.

Oude tennisballen: geef ze een tweede leven

Heb je nog oude tennisballen thuis of in je sporttas? Dan kunt je ze tegenwoordig inleveren op onze club. Wij zijn samen met Oudetennisballen.com begonnen met het inzamelen van oude gebruikte tennisballen. Er staat een witte inzamelemmer in het paviljoen waar je de tennisballen in kunt deponeren. Voor elke ingezamelde bal wordt er een bedrag gereserveerd dat ten goede komt aan Gehandicapten Tennis. Dus steun dit doel en lever je oude tennisballen in.

Ida lelieveld 60 jaar getrouwd

Op zondag 15 september hebben Ida en Wim Lelieveld hun 60-jarig huwelijk op ons tennispark gevierd. Dit hebben ze gedaan samen met hun tennisvrienden, kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Zij werden uitbundig toegezongen en er er was een chinees buffet. Ida is lid van onze vereniging.

Kruikentoernooi 2019

Op zaterdag 3 augustus heeft het jaarlijkse kruikentoernooi plaatsgevonden. Ieder lid mag hierbij een koppel vormen met een introducé of met een ander lid, liefst van de andere kunne. Er zijn poules gemaakt, waar gestreden werd om de felbegeerde kruik. De andere koppels in de poule kregen een fles wijn. De dag werd afgesloten met een heerlijke 3-gangen maaltijd verzorgt door Jacqueline en Jos, begeleid door de wijn die door de koppels werd gewonnen.

Knltb clubapp voor 11 juni updaten

Vanaf aankomende dinsdag 11 juni is de KNLTB ClubApp alleen te gebruiken inden jij de ClubApp geüpdatet hebt (minimaal versie 1.8). We willen je daarom vragen om in de App Store of Google Play Store van jouw telefoon na te kijken of jij de meest recente versie al gedownload hebt. Heb jij de KNLTB ClubApp nog niet op je telefoon? Download hem snel en zorg dat je niks mist.

Nieuw: de clubladder voor onderlinge wedstrijden

Op maandag 27 mei start de eerste ronde van de Never Out Houtrust clubladder voor singles (mannen en vrouwen). Je bepaalt zelf wanneer je speelt. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. De 1e wedstrijd word je ingedeeld op basis van je speelniveau. Je ontvangt elke 2 weken een email met nieuwe wedstrijdgegevens. Je hebt 2 weken om de uitslag te registreren of een datum te prikken. Je kunt ook rondes overslaan. Vrouwen kunnen in de app apart worden geselecteerd. Voor meer informatie, zie onze nieuwe webpagina over de clubladder.

Prestaties van onze spelers in open toernooien

Dit jaar proberen we bij te houden welke spelers van Never Out Houtrust winnaars in hun klasse zijn geworden bij de verschillende open toernooien in de regio Den Haag. Deze stand wordt bijgehouden op de toernooi pagina van onze website. De winnaars moeten dit wel melden aan onze TC (tchoutrust@hotmail.com).

Verbeteringen van het park

Tennispark Houtrust werkt continu aan vernieuwingen en verbeteringen. Helaas heeft het groot onderhoud door de afwezige vorst dit jaar niet kunnen plaatsvinden, maar mede daardoor konden andere zaken wel worden gerealiseerd. Zo zijn om alle lichtmasten binnen het tennisveld stootkussens geplaatst en zijn alle sproeiers vervangen. Ook de sproeiinstallatie is vernieuwd. Op het programma staan nog de uitbreiding en vervanging van de huidige verlichting door ledverlichting en de renovatie van het paviljoen.

Tennispark Houtrust rookvrij

Tennispark Houtrust is per 1 april 2019 volgens de normen van de Hartstichting rookvrij. Er mag nu alleen nog maar gerookt worden bij de rookzuil op het terras en bij de rooktegel op het middenterrein. Het tennispark steunt de doelstelling van een rookvrije generatie. Dat geldt met name voor het opgroeien van kinderen in een rookvrije omgeving.

Never Out Houtrust te volgen op sociale media

Liefhebbers van sociale media kunnen het wel en wee van onze vereniging ook volgen op de sociale media. Sinds kort hebben we ook een Instagram account. Deze wordt bijgehouden door Julia van Rijn. Al eerder hadden we een Facebook account. Deze wordt bijgehouden door Janneke de Graaff. De toegang tot sociale media krijg je via de betreffende icoontjes helemaal rechts op onze homepage.

Open dag en Voorjaarstoernooi

Open dag en clinics: Op zaterdag 23 maart is van 13.00 tot 15.00 uur de jaarlijkse open dag waarbij je gratis een uurtje kunt meetrainen en informatie van de tennisschool kunt krijgen. Er is dan ook gelegenheid om kennis te maken met beachvolleybal en beachtennis.
Voorjaarstoernooi: Zaterdag 23 maart vieren we ook de opening van het nieuwe tennisseizoen met het voorjaarstoernooi. Vanaf 13.00 uur wordt er ingedeeld waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met je speelsterkte. Je hoeft je hiervoor niet van tevoren aan te melden.
Tennislessen: Op 1 april starten de tennistrainingen van Tennisschool Jan de Rook op Houtrust. Er zijn voor zowel kinderen als volwassenen nog wat plekken beschikbaar. Lijkt het je leuk om weer een training te komen volgen schrijf je dan in of mail/bel voor meer informatie.

Jaarlijks onderhoud banen

Het geplande onderhoud van de banen op 21 februari kon niet doorgaan omdat de banen te hard bleken te zijn. Na de volgende vorstperiode zullen we dicht gaan tot het mogelijk is om te freezen. Dit kan dan enkele dagen tot 1 of 2 weken duren. Indien het voor de lente niet meer gaat vriezen, zal er in april kleiner onderhoud plaats vinden en zullen we met freezen moeten wachten tot de volgende winter. Bij het voorjaarsonderhoud zal tevens baan 8 gecentreerd worden. Hierdoor zullen we een aantal dagen gesloten blijven. We houden jullie op de hoogte via mail, web-site en app-groepen.

Breekpunt dubbeltoernooi: 11-17 maart

Voor het eerst organiseert T.V. Breekpunt een open KNLTB toernooi: De Prael Open. Dit voorjaarsdubbeltoernooi wordt gespeeld van 11 t/m 17 maart met een voorweekend 9/10 maart. De Prael Open is een dubbeltoernooi op actuele rating (GD/HD/DD, 18+, categorie 5-9). Naast spannende tenniswedstrijden wordt er gezorgd voor een mooi programma met leuke activiteiten, entertainment en natuurlijk heerlijke biertjes. De inschrijving is geopend.

Bratwurst Und Schnapstoernooi 2019

Vorig jaar hebben we vanwege ongunstige omstandigheden het Bratwurst und Schnapstoernooi helaas moeten cancellen. Dit jaar dus een nieuwe poging voor dit uiterst gezellige evenement. Het vindt plaats op vrijdagavond 22 februari. Er zal vanaf 19:00 uur getennist worden (dubbels en mix) met pauzes voor Bratwurst und Schnaps in het omgetoverde Duitse paviljoen! Kosten zijn 7,50. Inschrijven kan via www.toernooi.nl.

Banen soms wel en soms niet bespeelbaar

De banen zijn vanaf maandag 28 januari weer bespeelbaar. Maar voorzichtigheid is geboden. Soms zijn de banen te zacht om te bespelen. Als het vriest zijn ze mogelijk wel bespeelbaar. Het is dus behoorlijk kwakkelen.  

Zaterdag 5 januari: nieuwjaarsreceptie en oliebollentoernooi

Op zaterdag 5 januari wensen we elkaar met oliebollen en champagne een mooi en succesvol tennisseizoen toe. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom op onze nieuwjaarsreceptie die om 16.30 uur begint in ons paviljoen op tennispark Houtrust. Daaraf voorafgaand is om 13.00 uur bij goede weersomstandigheden ons traditionele oliebollentoernooi. Dit vindt plaats op basis van kaarttrekken. Wij hopen op een hoge opkomst.

Dinsdag 20 november: ALV

De Algemede Leden Vergadering zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 20 november in ons paviljoen op tennispark Houtrust. Agenda volgt

Houtrust beach op NOS tv

Ons park is op zondag 15 juli op NOS tv in beeld geweest in verband met beach tennis. Varenhorst legt uit of zijn blessure verder spelen op het EK beachvolleybal in Den Haag mogelijk is. Zie NOS uitzending.

Twee sterren jeugdtoernooi

In de week van maandag 16 juli t/m donderdag 19 juli wordt er op ons park een 2 sterren jeugdtoernooi georganiseerd door de KNLTB. Dit toernooi is bedoeld voor de beste 75 spelers. Hierbij worden 3 leeftijdsgroepen onderscheiden: < 12 jaar, < 14 jaar, < 16 jaar. Hierdoor kan er niet vrijgespeeld worden van maandag 16 juli t/m donderdag 19 juli tot 17.30 uur, met uitloop tot 18.00 en een mogelijke uitloop op vrijdag 20 juli tot 15 uur.

Kampioenen voorjaarscompetitie 2018

Dit jaar hebben wij 3 kampioensteams: Dames 1 en Gemengd 1 op zaterdag en Dames 1 op vrijdag. Dames 2 is gedeeld 1e geworden. Allemaal van harte gefeliciteerd. Van onze voorzitter ontvingen zij tijdens de voortreffelijk georganiseerde barbecue ter afsluiting van de competitie prachtige lavendels. Voor een foto van de teams: zie onderaan de competitie pagina.

Henk Elzingaplein

Op 17 maart 2018 is het 45 jaar geleden dat Henk Elzinga is begonnen met het geven van tennistrainingen. Dit is op gepaste wijze gevierd. De besturen van de Stichting en Vereniging Never Out Houtrust hebben Henk geëerd door het terras vanaf nu om te dopen in het Henk Elzingaplein vanwege zijn enorme enthousiasme en jarenlange inzet voor de club. Bedankt Henk en nog vele jaren!

Zaterdag 24 Maart: open dag beach en tennis en voorjaarstoernooi

Voorjaarstoernooi
Zaterdag 24 maart vieren we de opening van het nieuwe tennisseizoen met het voorjaarstoernooi. Vanaf 13.00 uur wordt er ingedeeld waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met je speelsterkte. Je hoeft je hiervoor niet van tevoren aan te melden. De banen liggen er mooi bij na het groot onderhoud. We rekenen op een grote opkomst.

Open dag en clinics
Ook is op zaterdag 24 maart van 13.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse open dag waarbij je gratis een uurtje kunt meetrainen en informatie van de tennisschool kunt krijgen. Er is dan ook gelegenheid om kennis te maken met beachvolleybal en beachtennis.

Banen weer bespeelbaar - Vanaf 8 maart

De vers geprepareerde banen zijn weer bespeelbaar vanaf donderdag 8 maart!

Groot onderhoud banen

Na de nachtvorst half februari zijn de tennisbanen op vrijdag 16 februari opgeknapt. De banen zijn gefreesd, gewalst en opnieuw belijnd. Er is ook een nieuwe laag gravel aangebracht. Ze zien er dus weer picobello uit voor het komende tennisseizoen. We moeten de banen zelf nog enkele keren walsen, waarna ze bespeelbaar zijn. Helaas gooit de nachtvorst roet in het eten, waardoor de banen voorlopig niet bespeelbaar zijn. We houden jullie op de hoogte, zodat jullie op tijd weten wanneer de banen weer bespeelbaar zijn. Hier enkele foto's van het onderhoud.

Never Out Houtrust beach-tennistoernooi op 9 februari

Op vrijdag 9 februari is het eerste Never Out Houtrust beach-tennistoernooi gehouden in Lindo beach. We zijn gestart om 19 uur. Rackets en ballen waren aanwezig, kosten 10 euro. Voor een verslag van een zeer geslaagd evenement, klik hier

Bratwurst und Schnapstoernooi op 16 maart afgelast

De derde editie van het Bratwurst und Schnapstoernooi kan vanwege het slechte weer op 16 maart niet doorgaan. Eerder zou het plaatsvinden op vrijdag 23 februari maar ook dat is door het vriesweer niet doorgegaan. Er zou vanaf 19:00 uur getennist worden (dubbels en mix) en tussendoor en na het tennissen is er tijd voor Bratwurst und Schnaps in het voor één dag omgetoverde Duitse paviljoen! Kosten zijn 7,50, en hiervoor krijg je 2 glaasjes Schnaps en een broodje Bratwurst mit Sauerkraut. Inschrijven kan via www.toernooi.nl. Voor diegene in de meest originele "Bierfest" outfit hebben we een mooie prijs.

Zaterdag 6 januari: nieuwjaarsreceptie en oliebollentoernooi

Op zaterdag 6 januari wensen we elkaar met oliebollen en champagne een mooi en succesvol tennisseizoen toe. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom op onze nieuwjaarsreceptie die om 16.30 uur begint in ons paviljoen op tennispark Houtrust. Daaraf voorafgaand is om 13.00 uur bij goede weersomstandigheden ons traditionele oliebollentoernooi. Dit vindt plaats op basis van kaarttrekken. Wij hopen op een hoge opkomst.

Never Out en Nieuwfeest

In de nacht van 31 december 2017 op 1 januari 2018 hebben we het 2e Never Out en Nieuwfeest gevierd op tennispark Houtrust. Het was wederom een groot succes met lekkere hapjes, spectaculair vuurwerk,  bubbeltjes op het moment supreme en dansen tot diep in de nacht op swingende muziek uitgezocht door Eduard. Het was een bruisende avond en swingende ochtend. Pas ver na vier uur in de ochtend zochten de eerste feestgangers de weg naar huis. Of dat gelukt is horen we volgend jaar. Het werd pas laat rustig op tennispark Houtrust.

Snert toernooi op zaterdag 25 november

Op zaterdag 25 november hebben we halverwege de herfst ons snerttoernooi gehouden. Het weer viel mee, tot de hagel later op de middag neersloeg. Maar toen waren de wedstrijden wel gespeeld. Er was een mooie opkomst, en halverwege werd de zelfgemaakte snert met spek en roggebrood door bijna iedereen genuttigd. Bijna iedereen, want er blijkt ook snertallergie te bestaan. Het waren leuke wedstrijden en na afloop was het heel gezellig in tennispaviljoen Houtrust.

Gevonden voorwerpen: graag ophalen

Er worden op dit park vaak spullen achtergelaten die niet worden opgehaald. Deze worden bewaard tot de eigenaar zich meldt. Het aantal spullen loopt echter op. Daarom hebben we foto's genomen. Klik op deze link om te zien of er spullen van jou bij zitten. Je kunt ze dan afhalen bij de bar.

Bloemen voor kampioen gemengd 3 op de ALV

Gemengd 3 is kampioen in de najaarscompetitie geworden. Laura, Liliane, Wouter, Hugo en Erik van harte gefeliciteerd. Door de regen heeft het even geduurd voor het bekend was, maar op de ALV op 21 november hebben zij de verdiende bloemen ontvangen. Op de ALV is het voorstel om de tarieven voor het komende seizoen bij te stellen met algemene stemmen aanvaard. De leden ontvangen in december een factuur.

Uitwisseling Hanenburg

Op vrijdag 10 november heeft op ons park de uitwisseling met tennisvereniging Hanenburg plaatsgevonden. Dit is een vervolg op een succesvolle uitwisseling die wij vorig jaar bij Hanenburg hebben gehad. Er is alleen in dubbels gespeeld. Aanvankelijk gooide regen roet in het eten, maar door de geweldige koks is er eerst een heerlijke maaltijd geserveerd. Daarna kon er toch gespeeld worden. Een traditie waard.

Een 20-tal clubgenoten naar de Davis Cup

Op zondag 17 september heeft een 20-tal clubgenoten meegeholpen om Nederland in de Davis Cup naar de wereldpoule te juichen in het nieuwe topsport complex in het Zuiderpark. Hier zien we Syb met zijn vuvuzela, waarmee al vele teams naar de overwinning zijn getoeterd. Het was een spectaculaire middag. We zagen Robin Haasse en Thiemo de Bakker hun partij in 4 sets winnen. Nederland won met 3-2.

Buddy toernooi op zaterdag 14 oktober

Op zaterdag 14 oktober is het jaarlijkse “buddy”toernooi met de SGK gespeeld. Erwin van Dulst heeft hier mooie foto's van gemaakt. Het was een fantastisch toernooi met prachtig weer. Er werd flink gestreden om de mooie prijzen. Maar eerst was er koffie en tussendoor gebak. Na het nuttigen van de broodjes was de prijsuitreiking. Er werd flink geklapt voor de vele winnaars.

Masters 2017 met 5 clubgenoten

Op de Haagse masters, die in de week van 18-24 september worden gespeeld op tennispark Thor de Bataaf, doen 5 spelers van onze club deel: Laura Middelhoven, Annemarie Brinksma, Michel Faro, Jan Clemenkowff en Gijs Paping. De KNLTB organiseert in de zomermaanden per district toernooien met als afsluiting de Masters. Spelers die de beste prestaties hebben geleverd in het enkelspel mogen hieraan meedoen. Wij wensen hen veel succes!

Prijswinnaars Berg en Dal open 2017

Enkele gemengd dubbels van Never Out Houtrust waren zeer succesvol op het Berg en Dal open 2017. Het GD7 werd gewonnen door het koppel Gijs Paping en Annemarie Brinksma, het GD7 35+ door Andre Verkolf en Camille Polak, en het GD8 door Hugo van Horssen en Laura Middelhoven. Proficiat!

Dubbels 2017

De inschrijving voor de clubkampioenschappen dubbel 2017 is gesloten. Deze vinden dit jaar plaats van zaterdag 2 september tot en met zondag 10 september. De wedstrijden kun je hier volgen. Vanwege de regen worden alle niet gespeelde wedstrijden op zatermiddag vanaf 14 uur en op zondag vanaf 10 uur ingehaald. De TC verwacht een zekere flexibiliteit van iedereen. Voor lekkernijen wordt gezorgd!

Kruiken 2017

Op zaterdag 5 augustus is het traditionele kruikentoernooi gehouden. Het weer was prima en er werd fanatiek gestreden om de punten. Ook de taarten smaakten heerlijk en het eten na afloop was prima. Dank aan Jos, Jacqueline en Syb. In de A poule ging de eerste prijs naar Jose en Evert, in de B poule naar Carla en Peter en in de C poele naar Jacqueline en Syb. Het was nog lang gezellig op het park, nadat de wijnkruiken waren geopend en de sate en kippenbouten gretig aftrek vonden.

Klusdag en Openingstoernooi & Open dag

Klusdag: zaterdag 18 maart
Open dag/openingstoernooi: zaterdag 25 maart

Op 18 maart gaan we weer met zijn allen klussen op het park! We willen dat het er weer piekfijn uit ziet voor het tennisseizoen weer gaat beginnen!
Op 25 maart vindt de open dag en het openingstoernooi plaats. Noteer alvast in de agenda. Meer informatie volgt nog!

Bratwurst und Schnaps 17 februari

Es geht wieder los! Met trots presenteren we de tweede editie van het Bratwurst und Schnaps toernooi op onze club! Er zal vanaf 19:00 uur getennist worden en tussendoor en na het tennissen is er tijd voor Bratwurst und Schnaps in de voor één dag omgetoverde Duitse kantine! 
Kosten zijn 7,50 per persoon (introducees zijn welkom) inclusief 2 glaasjes Schnaps en een Bratwurst. Muziek wordt verzorgd door DJ Groovie! 
Schrijf je nu in! Inschrijving via toernooi.nl Inschrijven kan hier
(Bij slecht weer gaat het tennis niet door, maar het feest wel!)

Oliebollentoernooi en nieuwjaarsreceptie

GEEN TENNIS VANDAAG

Vanwege de sneeuw en de dooi kunnen we helaas niet tennissen vandaag. De oliebollen worden wel gebakken en vanaf 16u kunnen we proosten op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Never (G)oud en nieuw

Op 31 december vindt het " Never (G)oud en Nieuwfeest op Houtrust plaats vanaf 21:00 uur. Voor 5 euro krijg je oliebollen, hapjes, een glaasje bubbels en om 0:00 uur, mag je naar het vuurwerk kijken en kunnen de voetjes van de vloer! 
Introducees, mits van te voren aangemeld, zijn welkom. 
Inschrijven voor dit spetterende Never (G)oud en Nieuwfeest kan door te mailen naar info@tennisparkhoutrust.nl of je naam te (laten) zetten op de lijst achter de bar. Dit evenement wordt georganiseerd door Anneroos, Nicoline, Vincent, Eduard en Helen.

Kerst Wijnproeverij 18 december

Speciaal voor de leden van onze club organiseren wij samen met Van Alsem een Kerst-Wijn-Proeverij op zondag 18 december 2016. De wijnproeverij duurt van 14:00 tot 17:00 in ons clubhuis en kosten zijn 5 euro per persoon. Kaartje kopen kan achter de bar.

Programma: Een selectie van de mooiste kerstwijnen door onze hofleverancier; aan de hand van een proefformulier kunt u zelf de wijnen op de geadviseerde volgorde proeven. Uiteraard voorzien wij u van de beste suggesties bij uw kerstmenu. Breng al uw vragen mee! 

Snerttoernooi

Zaterdag 12 november organiseren wij het snerttoernooi! Een heerlijke middag vol met tennis en uiteraard erwtensoep! Jammmmmmie. Dat mag je niet missen. Inschrijven is niet nodig. Er worden elke 45 minuten dubbels gespeeld(zelfde principe als racket trekken). De eerste ronde begint om 13 uur.

Mixed Up

Helaas gaat het Mixed-Up Toernooi morgen niet door vanwege een te laag aantal inschrijvinngen.

ALV 22 november

De jaarlijkse Algemene Leden Vergadering zal op dinsdag 22 november 2016 gehouden worden. De vergadering vindt plaats op ons tennispark Houtrust en zal om 20.30 uur beginnen (er wordt die avond twee keer ingedeeld voor het wekelijkse rackettrekken).

De agenda en de bijbehorende stukken voor de vergadering zullen per mail worden verzonden.
Op de ALV van de vereniging zal de stichting Beheer Tennispark Houtrust verslag doen van het jaar 2015 en een voorlopig verslag van 2016 presenteren.

Foto's SGK Buddy toernooi

Klik hier voor de foto's van het SGK - Never Out Houtrust Buddy Toernooi! 
Met dank aan Erwin van Dulst.


Start najaarscompetitie

Zaterdag 17.9 begint de najaarscompetitie weer! Ook deze keer zullen de teams elke week zorgen voor avondeten. De eerste zaterdag kookt Gemengd 1. Je kunt je inschrijven op de lijst op de bar.
Tijdens de competitie zijn er vanaf 13u beperkt aantal banen beschikbaar voor het vrij spelen (17.9: 3 banen, 24.9: 2 banen, 1.10: 3 banen).

Klik hier om de uitslagen en speeldagen te zien.

Kruikentoernooi

Op zaterdag 6 augustus vindt het jaarlijkse kruikentoernooi plaats. 
Tijdens het kruikentoernooi worden alleen mix dubbels gespeeld. Ieder lid mag een koppel vormen met een introducé of met een ander lid, mits van de andere kunne.
Er worden poules gemaakt, waar gestreden wordt om de felbegeerde kruik. De andere koppels in de poule krijgen een fles wijn.
De dag wordt afgesloten met een BBQ.
Het toernooi begint om 12 uur en de kosten bedragen 15 euro incl. wijn en BBQ.
Inschrijven kan tot 3 augustus via de intekenlijst in het paviljoen of via houtrust@neverout.nl.
Heb je geen mix partner? Geen probleem, wij proberen een partner voor je te zoeken.

Opening Beach Courts 16 mei

Op 16 mei zijn de Beach Courts op ons park officieel geopend doot wethouder Rabin Baldewsingh! Hij maakte met zijn medespeler ook het eerste punt (zie foto)! Tennispark Houtrust heeft met Houtrust Beach een nieuwe stap gezet in zijn sportieve ontwikkeling. Voor meer informatie over beachvolleybal en beachtennis, klik hier!
Opening door de wethouderoverzichtspelmoment
Begin mei is de samenwerkingsovereenkomst tussen Tennispark Houtrust en Beachvolleybalvereniging Beach Life vastgelegd! 

Dames 2 kookt op 28.05

Dit competitieseizoen is het weer mogelijk om op zaterdagavond op te tennisclub te komen eten! Dit keer zullen de competitieteams zelf hun kookkunsten tonen en een heerlijk maal voorschotelen. 
Zodat de teams goed weten hoeveel eten er moet komen, vragen we of de leden zich aan de bar op de intekenlijst uiterlijk donderdagavond willen opgeven voor het competitie eten. Je kunt ook bellen naar het paviljoen en je naam laten opschrijven (070-4129461). Iedereen is welkom om een hapje mee te eten (de kosten worden berekend op basis van de inkoopprijs). 
 
A.s. zaterdag 28 mei is Dames 2 aan de beurt.  


Kledingbeurs

Maandag 18 april is er een tweedehands kledingbeurs in onze kantine. De beurs is al een paar keer bij ons geweest en is altijd een groot succes. 

Er is kleding voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud van 18:00 tot 22:00 uur. Start competitie

Morgen begint de voorjaarscompetitie weer! Er spelen 4 teams thuis vanaf 13:00 uur. Kom gezellig kijken en aanmoedigen! We hebben er zin in. Het zondagteam speelt dit weekend uit.

19.03 Open Dag & Voorjaarstoernooi

Zaterdag 19 maart wordt het voorjaarstoernooi georganiseerd. Het ziet er naar uit dat we kunnen tennissen met een prachtig lente zonnetje in de lucht. Vanaf 13:00 uur wordt je ingedeeld in dubbel partijen.

Ook is het open dag op de club. Twijfel je of je wilt beginnen met tennissen en/of weet je niet bij welke vereniging je lid wilt worden?
Kom dan morgen naar de Open Dag en doe vanaf 13:00 uur mee aan de gratis tennisclinics gegeven door Tennisschool Jan de Rook! Neem een kijkje op de club en proef de sfeer. 

Word je lid op op de open dag, dan krijg je bovendien 10% korting op je lidmaatschap of een gratis tennisracket

Muziekquiz 2016

Op zaterdag 26 maart a.s. organiseren wij, voor de tweede keer, de alom geroemde, ontzettend knettergekke Houtrust muziekquiz 2016.
Na het overweldigende succes van vorig jaar hebben wij besloten om nog een keer alles uit de kast te trekken om het wederom tot een succes te maken.
DIT MAG JE WEER NIET MISSEN……..…..SCHRIJF JE IN MET EEN COMPETITIETEAM OF MET EEN ANDER SAMENGESTELD TEAM (ook niet-leden kunnen zich uiteraard inschrijven, dus als je vrienden, kennissen hebt die ook mee willen doen….nodig ze uit via Facebook, Twitter etc.)
WIJ GAAN ER VOOR ZORGEN DAT HET WEDEROM EEN ONVERGETELIJKE AVOND WORDT !

Vragen en fragmenten uit de jaren 60, 70, 80, 90 en 00 en de geroemde tv-tunes en meezingers!

Aanvang: 20.00 uur
Inschrijven per team (max. 6 pers.) 
Kosten: e 10 per team. (incl. hapje en….?)
Aanmelden: via facebookpagina van Never Out of janclemenkowff@gmail.com

Na de muziekquiz gaan de tafels en stoelen aan de kant en zal, tot in de kleine uurtjes, het dak er wederom van af gaan………….
kortom dansen tot je er bij neer valt!

DOE MEE en schrijf je snel in want vol=vol !

Muziekgroeten van Hans Pronk en Jan Clemenkowff

Extra ledenvergadering over plannen beachcourts en padel

Beste leden,

Het bestuur van de tennisvereniging Never Out Houtrust nodigt u uit voor een algemene ledenvergadering met als enige agendapunt de voorgenomen uitbreiding van het tennispark met een padelbaan en drie beachcourts. Deze ALV zal plaatsvinden op:

Dinsdag 8 maart om 20.30 uur op het tennispark

Naar aanleiding van de informatie avond op 4 februari en de mail hierover aan de leden zijn er door enkele leden nog vragen gesteld over het voorstel en hebben enkele leden gevraagd om een algemene ledenvergadering over dit onderwerp. Hoewel het bestuur statutair pas verplicht is om een algemene vergadering bijeen te roepen als hiertoe een schriftelijk verzoek wordt gedaan door tenminste 1/10de van het aantal stemgerechtigde leden, vinden zowel het bestuur van de vereniging Never Out Houtrust als van de stichting Beheer tennispark Houtrust het uitermate belangrijk dat er voldoende steun is voor de nieuwe plannen en dat de leden goed geïnformeerd zijn.

Graag zien we u daarom op 8 Maart in ons paviljoen. Dan worden de plannen (opnieuw) toegelicht en kunt u daarover vragen stellen en uw mening geven.

De besturen van Never Out Houtrust en de Stichting Beheer Tennispark Houtrust

Er is op die avond 2 keer indelen: om 19.00 uur en 19.45 uur.

Bratwurst und Schapstoernooi!

- HET TOERNOOI ZIT VOL -
Wil je nog meedoen, stuur dan een mailtje naar tchoutrust@hotmail.com en dan plaatsen we je op de reservelijst!

Vrijdagavond 19 februari 2016 vindt het eerste Bratwurst und Schnapstoernooi plaats. Van 19.00u tot 22.00u worden er mixed dubbels gespeeld om daarna op te warmen in die Never Out Houtrust Kneipe. Super gemütlich! Met muziek van de befaamde DJ GROOVIE !

Deelname aan het toernooi kost € 7,50. Incl. Bratwurst, Sauerkraut und 2 zwei Mal Schnaps.

Ken je nog gezellige mensen die ook zo van tennis, Bratwurst und Schnaps houden? Of die heel graag mit Heino und Rex Gildo mee willen zingen? Nodig hem/ haar dan zeker uit. Het toernooi is namelijk ook open voor introducees.

Inschrijven kan vanaf nu via toernooi.nlVoorlichtingsbijeenkomst 4 februari

Donderdag 4 februari 20:00 uur zal er een voorlichtingsbijeenkomst over de plannen voor beachvolleybalbanen en padelbanen plaatsvinden in het paviljoen. In uw mail heeft u meer informatie over de bijeenkomst ontvangen.
Wij hopen zoveel mogelijk leden te zien op donderdag!

Openingstijden Kerst en Oud & Nieuw

Tijdens de kerst op 24, 25 & 26 december is het paviljoen gesloten. Op 31 december en 1 januari is het paviljoen ook gesloten. 

Op 2 januari hopen we jullie allemaal te ontmoeten op het Oliebollentoernooi(aanvang 13 uur) en/of de Nieuwjaarsreceptie(aanvang 16 uur).

Kerstbal in de boom

Heb je nog een oude, nieuwe, zelfgemaakte, ronde, vierkante, rode, blauwe, pimpelpaarse, oudbollige, hippe of een ander soort kerstbal / kerstversiering over, neem deze dan mee en hang hem in de boom in de kantine! :-) 

Oliebollentoernooi & Nieuwjaarsreceptie

Al tennissend gaan we natuurlijk het nieuwe jaar in! Zet alvast in de agenda: Oliebollentoernooi op zaterdag 2 januari 2016. Daarna word het nieuwe jaar ook nog eens met een glas champagne ingeluid tijdens de nieuwjaarsreceptie om 17:00 uur. We kijken er al naar uit ;)

Inschrijven voorjaarscompetitie

De najaarscompetitie 2015 zit er alweer bijna op dat betekent dat de inschrijving voor de KNLTB voorjaarscompetitie 2016 ook weer open is.

De voorjaarscompetitie start op 9 april en duurt t/m 4 juni. We vragen iedereen die mee wilt doen vóór 2 december het ingevulde formulier bij ons in te leveren. Dit kan digitaal (TCHoutrust@hotmail.com) of via de formulieren op het prikbord (brievenbus). De Teamcaptains kunnen ook het volledige team opgeven. Heb je nog geen team? Dit is geen probleem! Schrijf je dan in en de TC kijkt of wij je kunnen indelen in een team.

We hopen op veel inschrijvingen!

U kunt het aanmeldingsformulier ook hier downloaden.

Let op! De uiterste inleverdatum is 2 december! Hierna gaan wij de teams aanmelden bij de KNLTB.

ALV & Snerttoernooi

Zet in je agenda: 

Op zaterdag 28 november vindt het jaarlijkse snerttoernooi plaats. Op deze middag zal er vanaf 13:00 uur worden ingedeeld en na 3 rondes tennis mag iederen genieten van een heerlijke kom erwtensoep. 
Deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig! 

Dinsdagavond 17 november om 20.30u vindt de jaarlijkse ALV plaats. Op deze avond gaan alleen de eerste twee indeelrondes door. De agenda en stukken voor de ALV worden per e-mail door het bestuur verstuurd. Wij hopen jullie allen op de ALV te zien.


Mixed Up Toernooi

Op vrijdagavond 11 september organiseert de TC het Mixed Up avond toernooi. Vanaf 19.00u worden er dubbels gespeeld op speelsterkte. Het toernooi wordt voor leden georganiseerd maar wij hopen ook veel introducees te mogen verwelkomen! Om na een zware werkweek je energieniveau op peil te houden wordt er ook voor eten gezorgd. Deelname kost €10, - pp incl. eten. In verband met het eten is het nodig om je aan te melden via tchoutrust@hotmail.com. Zet in de mail je naam, telefoonnummer en speelsterkte en ook die van je introducee. Let op! Er zit een max aan het aantal inschrijvingen dus wees er op tijd bij!

Evenement op Facebook: 
https://www.facebook.com/events/1674428252779442/

In Memoriam Peter Kester

Vrijdagochtend bereikte ons het trieste nieuws van het overlijden van Peter Kester.
Peter was lid van onze vereniging sinds 2009 en naast een fanatiek tennisser een van de drijvende krachten tijdens de wederopbouw van tennispark Houtrust de afgelopen twee jaar. Altijd haalde Peter wel ergens een goedkope partij bloemen of planten vandaan, zorgde hij voor de “lekkerste” bitterballen of regelde hij een van zijn vele contacten voor een klus voor de tennisbaan. Zware shag, altijd een praatje, geïnteresseerd in iedereen, een biertje en zijn mooie verhalen met zijn karakteristieke stem.

Peter, bedankt.

De besturen van de tennisvereniging Never Out Houtrust en de stichting Beheer Tennispark Houtrust wensen Peter's familie en dichtbijstaanden alle sterkte om dit verlies te verwerken.

Rouwkaart

Inschrijving Houtrust Open 2015

De wedstrijdleiding van Houtrust Open 2015 kijkt uit naar de inschrijving van de door spelers genoemde dubbelspel partners die ook zelf moeten inschrijven. Daarnaast kan er door die spelers uiteraard ook nog worden ingeschreven voor het enkelspel.
Het eerste is belangrijk want als je je allebei niet inschrijft voor een dubbelspel kan dat problemen opleveren!
Inschrijven in het algemeen kan nog t/m komend weekend voor diegene die nog helemaal niet hebben ingeschreven!
Doe het nu, want vol = vol!

Dames 1 Kampioen!

Het Dames 1 team is afgelopen zaterdag kampioen in de tweede klasse geworden. Het team bestaat uit de volgende kampioenen: Monique Lap, Joanneke Haks, Anja Zantinge, Helen van der Sluys, Marielle Tergau en Mirjam Raadsveld! Van harte gefeliciteerd met jullie mooie overwinning in jullie eerste jaar samen als team.